Συλλογές ιστορικών φωτογραφιών

Στον ιστοχώρο του Pinterest υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν διαδικτυακώς πολλές φωτογραφίες. Καθώς πρόκειται για ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους με όμοια ενδιαφέροντα, μπορείτε να αντιγράψετε φωτογραφίες που άλλοι αποθήκευσαν, να σχολιάσετε και να δεχτείτε σχόλια, αν και υπάρχει περιορισμός στην έκταση του κειμένου, περιορισμός που συνήθως δεν θέτει εμπόδια στον αποτελεσματικό υπομνηματισμό.
Μπορείτε να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σε θεματικούς φακέλους για ταχύτερη εύρεση. Ωστόσο, ο ευρετηριασμός των φωτογραφιών με βάση την οπτική ομοιότητά τους (π.χ. όπως συμβαίνει με την Google, με βάση λέξεις-κλειδιά ή με βάση κείμενο που περιέχεται στις λεζάντες των φωτογραφιών, επιδέχεται πολλών βελτιώσεων.
Μαθητές και φοιτητές ενθουσιάζονται, αν μέρος της εργασίας που τους ανατίθεται περιλαμβάνει την κατάρτιση μιας συλλογής φωτογραφιών.
Οι έλληνες χρήστες του ιστοχώρου Pinterest ίσως δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται (ιδίως οι χρήστες λειτρουργικών βασισμένων σε Linux και φυλλομετρητή Firefox, αλλά έχουν πάντοτε την δυνατότητα να αλλάξουν τις γραμματοσειρές μέσα από τον φυλομετρητή τους.
Καλή περιδιάβαση στον φάκελο φωτογραφιών που ακολουθεί! Πρέπει να πατήσετε επάνω στην φωτογραφία που ενδεχομένως σας ενδιαφέρει, για να δείτε το υπόμνημα, τους δεσμούς και τα σχόλια που την συνοδεύουν.
Αν οι ρυθμίσεις ασφαλείας του φυλλομετρητή σας εμποδίζουν να δείτε τις φωτογραφίες, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gr.pinterest.com/kokkonis/history/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

ΙΔΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ! Educational ideas for teachers!

Ένα blog για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευόμενους και όχι μόνο! A blog for teachers!

Αντικλείδι

Θέματα -Πηγές-Σκέψεις-Τεχνικές & εργαλεία για τη διδασκαλία της

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.